Vertrouwen bij Vitesse: "Wij zijn favoriet in play-offs"

18 mei 2015, 11:18

Vitesse begint met een gezonde portie vertrouwen aan de play-offs om Europees voetbal, waarin het in eerste instantie op PEC Zwolle stuit en daarna eventueel de winnaar van het treffen tussen Feyenoord en sc Heerenveen ontmoet. "Als je ons de laatste weken hebt zien spelen, lijkt het mij onlogisch als we geen vertrouwen zouden hebben", stelt verdediger Jan-Arie van der Heijden.

In een wedstrijd die er eigenlijk niet echt meer toe deed speelde Vitesse zondag met 3-3 gelijk tegen FC Utrecht. Van der Heijden trekt zich weinig aan van dit resultaat en bekijkt de situatie waarin de Arnhemmers zitten vanuit breder perspectief. "Op basis van de tweede seizoenshelft zijn wij de favoriet in de play-offs. Maar dat zegt mij verder niets, want die rol betekent lang niet altijd dat je wint. We zullen het zelf moeten waarmaken. Dat wordt een mooie uitdaging."

Vorig jaar moest Vitesse in de play-offs haar meerdere erkennen in FC Groningen. Van der Heijden, die na het seizoen uit Arnhem vertrekt, denkt niet dat eenzelfde scenario dit seizoen zal plaatsvinden. "Vorig jaar stonden we tijdens de winterstop nog bovenaan, maar ging het daarna bergafwaarts. Nu is het juist andersom. Die stijgende lijn is pas in de tweede seizoenshelft ingezet. Die mooie reeks is voor niets geweest als we het de komende weken niet afmaken. We moeten onszelf belonen voor de opmars", besluit de 27-jarige verdediger in De Telegraaf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen