UEFA gaat Financial Fair Play mogelijk versoepelen

18 mei 2015, 16:46

UEFA-voorzitter Michel Platini laat maandag in gesprek met de Franse radiozender RTL weten dat de Financial Fair Play-regels mogelijk worden versoepeld, op verzoek van de clubs. Hierover neemt het uitvoerend comité van de Europese voetbalunie eind juni, tijdens een congres in Praag, een beslissing.

Volgens een aantal clubs zijn de huidige Financial Fair Play-regels te veel in het voordeel van de rijke clubs, zonder suikeroom. "Volgens mij is de regelgeving uitstekend en hebben de clubs er zelf mee ingestemd, maar ik denk dan dat de regels versoepeld zullen worden", aldus Platini, vooruitblikkend op het komende UEFA-congres.

"Franse media zeggen dat het niet correct is dat Chelsea-eigenaar Roman Abramovich veel spelers kan kopen die onhaalbaar zijn voor Franse clubs", vervolgt Platini. "Maar als de investeerders uit Qatar AC Milan gekocht zouden hebben (in plaats van Paris Saint Germain, red.) dan hadden ze in Frankrijk geroepen dat we de Financial Fair Play-regels nog strenger hadden moeten maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen