Fiorentina gaat Europa in na ruime zege op Parma

18 mei 2015, 20:56

Fiorentina is volgend seizoen, voor het derde jaar op rij, actief in de Europa League. Zoveel is duidelijk na een ruime thuiszege op Parma, de ploeg uit Florence won maandag met 3-0 van de failliete degradant.

De top-zes van de Serie A gaat Europa in. Fiorentina kan nog wel zevende worden, maar eindigt in dat geval onder Genoa en dat team heeft geen Europese licentie ontvangen. Genoa heeft wel beroep aangetekend tegen die beslissing, maar de voorzitter van de club lijkt zich al te hebben neergelegd bij het feit dat zijn equipe volgend seizoen niet de grens over zal gaan. Nummer acht Internazionale kan in punten nog wel op gelijke hoogte komen met Fiorentina, maar het onderling resultaat is met 4-0 duidelijk in het voordeel van de Toscanen.

In het eigen Stadio Artemio Franchi stond Fiorentina bij rust al met 2-0 voor tegen Parma. In de dertiende minuut opende Gonzalo Rodriguez de score, de Argentijnse verdediger sloeg toe met het hoofd nadat Parma-verdediger Alessandro Lucarelli een vrije trap van de thuisclub niet goed verwerkte. Ruim een kwartier later tekende Alberto Gilardino, eveneens koppend, uit een corner voor de 2-0. Mohamed Salah legde in de 56ste minuut de eindscore vast op 3-0. Vooral de aanname van de Egyptenaar was fraai, hiermee zette hij zijn tegenstander in één keer op het verkeerde been, waarna hij het leder met rechts in het doel schoot.

Fiorentina strandde dit seizoen in de halve finale van de Europa League, Sevilla bleek over twee duels met 5-0 te sterk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen