Uitblinker Mertens houdt hoop Napoli op CL in leven

18 mei 2015, 23:04   Bijgewerkt: 19 mei 2015, 11:15

Gemakkelijk ging het niet, maar dankzij een 3-2 thuiszege op degradant Cesena blijft Napoli meedoen in de race om Champions League-voetbal. Voormalig PSV-speler Dries Mertens was met twee doelpunten en een assist van grote waarde voor de ploeg van coach Rafael Benitez.

Napoli blijft ondanks de zege op de vierde plaats in de Serie A staan, waar de top-twee rechtstreeks de groepsfase van de Champions League bereikt en de nummer drie de vierde voorronde van het miljoenenbal in gaat. De Napolitanen hebben nu 63 punten, respectievelijk vier en drie minder dan nummer twee AS Roma en nummer drie Lazio. Maar volgende week staan de twee Romeinse clubs tegenover elkaar, terwijl het in de laatste speelronde Napoli - Lazio is. Met nog twee duels te gaan mogen de manschappen van Benitez dus nog reële hoop koesteren op een plek bij de elite van Europa.

De winst van Napoli op Cesena kwam niet eenvoudig tot stand. De bezoekers namen in de vijftiende minuut de leiding, door een raak afstandsschot van Gregoire Defrel. Binnen vijf minuten stelde Napoli echter orde op zaken, met een hoofdrol voor Mertens. De Belg herstelde in de negentiende minuut het evenwicht, nadat hij bij de tweede paal van dichtbij alert reageerde op een geblokt schot van José Callejon. Een minuut later stond de oud-PSV'er met een actie aan de basis van de 2-1 van Manolo Gabbiadini.

Napoli leek te gaan rusten met een voorsprong, maar kort voor de doelwissel trof Defrel opnieuw doel namens Cesena (2-2). Met dank aan Mertens bleef de gelijkmaker uiteindelijk zonder gevolgen voor Napoli. De Rode Duivel mocht zich in de 57ste minuut van de Cesena-defensie wederom uitleven op de linkerflank, kreeg de bal met enig fortuin terug van captain Marek Hamsik en schoot raak: 3-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen