Sivasspor laat Galatasaray nog zweten in return

19 mei 2015, 21:30

Na de 4-1 zege in de heenwedstrijd leek Galatasaray weinig meer te kunnen gebeuren, maar de return in de halve finale van het Turkse bekertoernooi werd toch nog spannend. Door twee doelpunten van Batuhan Karadeniz stond het na 73 minuten ineens 2-0 en had Sivasspor nog maar één goal nodig, maar Galatasaray was op tijd wakker en stelde via Emre Çolak orde op zaken. Hij benutte en penalty en zorgde voor de 2-1.

Galatasaray speelde in de return tegen Sivasspor zonder onder meer Wesley Sneijder. Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Istanbul, maar na de openingstreffer van Karadeniz in de zeventigste minuut ging het snel. Drie minuten later viel de 2-0 en wankelde Galatasaray zowaar. Sivasspor was één treffer verwijderd van een enorme stunt, maar in de 84ste minuut haalde Çolak de spanning uit de wedstrijd.

In de finale van het Turkse bekertoernooi speelt Galatasaray vermoedelijk tegen stadgenoot Fenerbahçe. De ploeg van Dirk Kuyt verdedigt donderdag in de return tegen Bursaspor thuis een 2-1 voorsprong.