Vlemmings: "Had Van Hanegem erbij gevraagd"

20 mei 2015, 10:20

Leon Vlemmings weet niet of Feyenoord er verstandig aan gedaan heeft om Giovanni van Bronckhorst aan te wijzen als hoofdcoach tijdens de play-offs. De voormalig linksback zou eigenlijk pas na de zomer beginnen aan zijn klus als hoofdtrainer, maar wordt door het vertrek van Fred Rutten al in het diepe gegooid.

Vlemmings, in 2009 een half jaar trainer van Feyenoord, zag een betere optie: 'Ik had Willem van Hanegem gevraagd hier een rol in te spelen", zegt hij bij RTV Rijnmond. "Iedereen weet wie Van Hanegem is, maar ik heb hem als speler meegemaakt bij een kleine club: FC Wageningen. De manier waarop hij over voetbal praat en spelers het vertrouwen geeft om op hun kwaliteit te gaan spelen. Dat heb ik destijds als zeer bijzonder ervaren. Of Willem het zou doen weet ik niet, maar ik had hem zeker gevraagd als ik trainer van Feyenoord was."

In 2009 was Vlemmings trainer van Feyenoord tijdens de play-offs. Deze liepen niet goed af, in de eerste ronde was NAC Breda veel te sterk. "De situatie is nu heel anders", stelt Vlemmings. "Ik nam het in januari over toen Feyenoord een paar plekken boven de degradatiestreep stond. We hebben met hangen er wurgen nog de play-offs gehaald. Dat is natuurlijk iets heel anders dan waar Gio nu mee te maken heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen