'Magic Dick' flikt het: Sunderland blijft in Premier League

20 mei 2015, 22:52

Dick Advocaat werd midden maart aangesteld door Sunderland en de Nederlander kreeg maar één taak: handhaving in de Premier League realiseren. De 67-jarige coach uit Den Haag heeft zijn missie volbracht: dankzij een keurig doelpuntloos gelijkspel bij Arsenal heeft Sunderland het gered. The Black Cats zijn volgend seizoen zodoende dus weer op het hoogste niveau van Engeland te bewonderen.

In de wedstrijd tussen Arsenal en Sunderland vielen geen doelpunten, maar het schouwspel in het Emirates Stadium was allesbehalve vervelend om naar te kijken. Het spel golfde heen en weer, beide ploegen creëerden veel mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Sunderland wist dat het genoeg had een puntje en wist dat weg te kapen bij The Gunners. Een mooi succes dus voor Advocaat, die liefkozend 'Magic Dick' genoemd wordt in Engeland.

Omdat men bij Arsenal, in het bijzonder Alexis Sánchez, ook het vizier niet op scherp had staan, bleef het bij 0-0. Voor Sunderland betekent de uitslag dus lijfsbehoud. Voor Arsenal geldt dat het zo goed als zeker is van de derde plaats, die staat voor rechtstreekse Champions League-deelname. De Londenaren staan drie punten voor op nummer vier Manchester United, dat een beduidend minder doelsaldo heeft.

Arsenal sluit zondag af met een thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion, Sunderland gaat dan op bezoek bij Chelsea.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen