Vitesse doet goede zaken met winst in Zwolle

21 mei 2015, 22:42   Bijgewerkt: 21 mei 2015, 23:46

Vitesse heeft een belangrijke overwinning geboekt op PEC Zwolle in de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers wonnen het eerste duel van het tweeluik met 2-1 door doelpunten van Marko Vejinovic en Valeri Qazaishvili. Voor PEC scoorde Maikel van der Werff.

Volgens de bezoekers van FCUpdate.nl is Vitesse de grote favoriet om via de play-offs een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen. Maar liefst 48 procent van de lezers denkt dat Arnhemmers het zullen redden. Die mening zal ongetwijfeld gebaseerd zijn op de goede reeks van Vitesse na de winterstop. Van de laatste vijftien duels in de reguliere competitie werd er maar een verloren.

Die 1-0 betekende ook de ruststand. Vitesse had in het eerste bedrijf duidelijk moeite om het spel te maken. Veel passes kwamen niet aan en er werd maar één halve kans gecreëerd. Na rust was het spelbeeld aanvankelijk niet anders. Tomáš Necid had zelfs de kans om PEC op 2-0 te zetten. Maar de spits kopte in vrije positie recht in de handen van Eloy Room.

Necid zal zich na de wedstrijd nog wel even achter de oren hebben gekrabd, want niet veel later kantelde de wedstrijd volledig. Een dubbele wissel van Peter Bosz lag aan de basis van die ommekeer. Wallace en Vejinovic kwamen na ruim een uur in de ploeg en ineens zat het mee voor Vitesse. Nauwelijks een paar minuten nadat hij was ingevallen nam Vejinovic Hahn onder vuur met een afstandsschot. Een lastige stuit maakte het voor de doelman lastig om de bal te keren. Via de binnenkant van de paal stuiterde de 1-1 binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen