Lodeweges: "Geweldig, een hele goede uitgangspositie"

22 mei 2015, 09:22

In een typische '0-0 wedstrijd' wist sc Heerenveen donderdagavond aan het langste einde te trekken tegen Feyenoord. De Friezen wonnen de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in de play-offs om Europees voetbal met 1-0, dankzij een laat doelpunt van Simon Thern. Zodoende heeft de formatie van trainer Dwight Lodeweges prima papieren om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Komende zondag wacht de return in De Kuip.

Het eerste deel van het tweeluik bracht weinig spektakel en amusement, maar dat boeit Lodeweges weinig. "We hebben 1-0 gewonnen en geen kans weggegeven, daar gaat het toch om?", vraagt de trainer van Heerenveen zich af op de clubwebsite. Zijn ploeg speelde niet best, maar Lodeweges weet dat uiteindelijk alleen de uitslag telt. "Ik zit ook wel eens voor de tv en dan is het niet om aan te gluren. Wij hebben er een maximaal resultaat uitgesleept.''

Het mindere spel kwam ook door Feyenoord, vindt Lodeweges. "Zij dwongen ons naar achteren, maar we speelden te slordig. Clasie en El Ahmadi speelden heel diep, daardoor ontstond er veel ruimte voor Simon en Joey. Als we daar goed gebruik van maken staan we zoals Luciano in het begin, vier, vijf keer alleen voor de keeper", stelt de coach van de Friese club. "We kregen er geen druk op, maar hebben nul kansen weggegeven. Vaak, als het niet loopt, valt de ploeg uit elkaar. Nu bewaarden we de discipline, we gingen niet fladderen en vliegen. Veel jongens haalden hun niveau niet, maar dan is het knap dat je wel je basistaak blijft uitvoeren."

De strijd ligt met de 1-0 uitslag nog vrij open. "Maar dit is een geweldig resultaat", weet Lodeweges. "We hebben gewonnen en geen goal tegen gekregen. Sterker nog, Feyenoord heeft geen kans gehad. Het was geen juweel van een wedstrijd, maar het voelt goed. Feyenoord moet er zondag minimaal twee maken en als wij scoren zelfs drie. Dit is een hele goede uitgangspositie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen