Thern over vermeende buitenspelgoal: "Doet er niet toe"

22 mei 2015, 09:28

Lange tijd stevenden sc Heerenveen en Feyenoord op een doelpuntloze remise af, in de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in de play-offs om Europees voetbal. Vlak voor tijd was er echter opeens Simon Thern, die na voorbereidend werk van Henk Veerman de bevrijdende 1-0 tegen de touwen knikte.

Aan het winnende doelpunt van de Zweed zat een duidelijk luchtje van buitenspel, maar dat maakt de speler in kwestie weinig uit. "Dat doet er niet meer toe. Hij telt, daar gaat het om", zegt Thern op de clubwebsite. "Ik heb geen idee of het buitenspel was. Ik stond op het juiste moment op de juiste plaats, dat is het belangrijkste. Of de bal er ook in was gegaan als ik hem niet had geraakt? Dat weet ik ook niet. Ik moet eerst de beelden terug zien."

Heerenveen kon de toeschouwers qua spel niet echt vermaken, maar de uitslag maakte veel goed. Bovendien vond Thern het resultaat wel verdiend. "Wij waren gevaarlijker dan Feyenoord. Daarom bleef ik ook in een overwinning geloven", stelt de middenvelder, die uitkijkt naar de return van zondag in De Kuip. "We deden nu anders niets dan anticiperen op Feyenoord. Dat gaat niet weer 90 minuten goed. We moeten zondag zelf meer brengen, maar dat kan. Ik geef ons een goede kans om door te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen