Gent kampioen: "Over 100 jaar spreekt men hier nog over"

22 mei 2015, 10:41

AA Gent heeft donderdagavond voor het grootste succes in de clubhistorie gezorgd. De club kroonde zich voor de eerste keer in de geschiedenis tot kampioen van België, dankzij een 2-0 overwinning in eigen huis op Standard Luik. Door de unieke en indrukwekkende prestatie zijn de Bullafo's uiteraard door het dolle heen.

Gent is met nog één speelronde te gaan niet meer te achterhalen voor titelconcurrenten Club Brugge en Anderlecht. Trainer Hein Vanhaezebrouck kan het bijna niet geloven. "Toen ik voor het eerst in dit stadion stond, dacht ik: zou het niet fantastisch zijn als we dit hier kunnen doen ontploffen? Wel, beter dan dit kunnen we niet doen. Deze stad wacht al zo lang op een titel... We hebben deze stad gelukkig gemaakt, we staan in de annalen van deze club", beseft de keuzeheer van Gent.

"Ik heb tegen mijn spelers gezegd: 'Over honderd jaar zijn wij hier niet meer, maar de mensen zullen nog wel spreken van het AA Gent dat de eerste titel in de geschiedenis van deze club veroverde'. Dat ik daarvoor gezorgd heb? Dat is mijn job, daar word ik voor betaald", reageert de succescoach. "We hebben altijd geloofd dat we tot veel in staat zijn, maar pas toen we op de laatste dag van de reguliere competitie wonnen op Anderlecht voelden we dat de titel mogelijk was. In die wedstrijd hebben we het tij kunnen keren. Bij aanvang van de play-offs was het geloof honderd procent. We hebben de druk laag gehouden. We hebben een plan opgemaakt en zijn bescheiden begonnen. De derde plaats was sowieso haalbaar, maar we wisten dat meer ook mogelijk was", aldus Vanhaezebrouck.

Ook voorzitter Ivan De Witte is in de zevende hemel. "Dit is een droom die uitkomt". zegt hij vol emotie tegen Het Nieuwsblad. "Ik kan niet beschrijven hoe ik me nu voel, dit is een geweldig moment. Dit is de ontlading van 15 jaar ongelofelijk hard werken. En ja, er komen veel emoties bij kijken na twee sportief moeilijke jaren. Ik had onze fans een titel beloofd binnen vijf jaar na het verhuizen naar de Ghelamco Arena. We zijn drie jaar te vroeg, maar ik ga er geen tranen om laten", knipoogt De Witte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen