Cornelisse en Ax worden jeugdcoach bij Vitesse

22 mei 2015, 16:08

Tim Cornelisse en Patrick Ax treden komende zomer als jeugdcoach in dienst van Vitesse. De eerste wordt assistent-trainer van het onder 17-elftal, de laatste gaat dezelfde functie vertolken bij Vitesse onder 16. Cornelisse en Ax hebben vrijdag een contract voor één jaar getekend in Arnhem.

Cornelisse zette onlangs, als speler van Willem II, een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. Hij speelde tussen 2000 en 2004 voor Vitesse. "Na mijn tijd bij Vitesse als speler ben ik in Arnhem blijven wonen en ik heb altijd een goed gevoel voor de club gehouden. Het is daarom heel mooi dat ik hier na mijn voetbalcarrière meteen aan de slag kan gaan", aldus Cornelisse op de clubwebsite.

"Ik zie het als een beloning van een jaar investeren in mijn trainerscarrière", reageert Ax. Hij liep vorig seizoen als stagiair mee bij Vitesse onder 19 en werd in de tweede seizoenshelft assistent-trainer bij de onder 16-ploeg, met Remco van der Schaaf als eindverantwoordelijke. "De samenwerking met hem is uitstekend, omdat wij elkaar als ex-aanvaller en ex-middenvelder goed aanvullen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen