Stevens houdt Stuttgart weer in Bundesliga, HSV naar play-offs

23 mei 2015, 17:26   Bijgewerkt: 23 mei 2015, 18:10

Huub Stevens heeft VfB Stuttgart wederom voor degradatie weten te behoeden. Die Schwaben wonnen op de slotdag verdiend met 1-2 van SC Paderborn en zijn daardoor veertiende geworden in de Bundesliga. Stevens is daardoor net als vorig jaar de held van Stuttgart. Paderborn is door de nederlaag gedegradeerd, net als SC Freiburg. Hamburger SV won met 2-0 van Schalke 04 en gaat daardoor de nacompetitie in.

Voor Stevens en Stuttgart was de opdracht op de laatste speeldag simpel. Er moest gewonnen worden van promovendus Paderborn, om handhaving te verzekeren. Voor Paderborn, dat als hekkensluiter aan de speelronde begon, stond er ook veel op het spel. Met een zege mocht die ploeg ook nog hopen op het ontlopen van degradatie.

Dat geldt ook voor SC Freiburg, dat de speelronde nog als nummer veertien was begonnen. Door een 2-0 nederlaag bij Hannover 96 is het slechtst denkbare scenario echter toch werkelijkheid geworden voor Freiburg. Hannover is wel veilig en blijft actief in de Bundesliga. De goals werden gemaakt door Hiroshi Kiyotake, die al na drie minuten scoorde, en Freiburg-speler Pavel Krmas. Hij bezegelde het lot van zijn club met een eigen goal. 

HSV krijgt via de nacompetitie de kans om degradatie af te wenden. De club uit Hamburg, die als enige Duitse club nog nooit uit de Bundesliga degradeerde, won op de laatste speeldag met 2-0 van het ongeïnspireerde Schalke 04. Bij rust stond het nog 0-0 en bij die stand was HSV gedegradeerd. Ivica Olic bracht het stadion na rust echter in extase, door na een corner de 1-0 binnen te schuiven. Niet veel later bepaalde verdediger Slobodan Rajkovic de eindstand op 2-0 met een uitstekende kopbal. Bij HSV kwam Rafael van der Vaart niet in actie, hij was geschorst. De middenvelder krijgt in de nacompetitie alsnog de kans om zijn team in de Bundesliga te houden. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen