Vitesse na gelijkspel tegen PEC door naar finale play-offs

24 mei 2015, 14:28   Bijgewerkt: 24 mei 2015, 14:35

Vitesse is erin geslaagd de finale van de play-offs om Europees voetbal te bereiken. Nadat de Arnhemmers donderdag met 1-2 wonnen op bezoek bij PEC Zwolle, volstond het 1-1 gelijkspel in eigen huis om een ticket voor de eindstrijd te bemachtigen. In de eerste helft opende Bertrand Traoré op fraaie wijze de score, na de pauze maakte Tomas Necid het met een treffer nog even spannend. Een rode kaart van Maikel van der Werff zorgde er echter voor dat een slotoffensief van PEC niet van de grond kwam.

Door de nederlaag in eigen stadion van donderdag moest PEC in Arnhem sowieso twee keer scoren. In de eerste helft kregen De Blauwvingers echter nauwelijks een poot aan de grond in het Gelredome. De ploeg van Ron Jans, dit seizoen vaak geprezen door het frisse voetbal, had 33 minuten nodig om tot een echte kans te komen. Die was voor middenvelder Ben Rienstra, die met een inzet in de korte hoek Eloy Room niet wist te verschalken. Rienstra kreeg de bal uitstekend mee van Tomas Necid, die werd aangespeeld door Jody Lukoki.

Het doelpunt viel in een uitstekende fase van PEC, dat dus ineens weer zicht had op de finale van de nacompetitie. Toch had het niet veel gescheeld of Kevin Diks had de wedstrijd kort daarna al in het slot gegooid. De verdediger van Vitesse kopte van dichtbij hard op de lat. PEC Zwolle mocht dus door de 1-1 stand nog hopen op de volgende ronde, maar kreeg in de 80ste minuut een tegenvaller te verwerken. Van der Werff kreeg namelijk zijn tweede gele kaart, voor het neerhalen van Renato Ibarra. Dat was tevens de laatste actie van de verdediger in dienst van PEC, hij stapt in de zomer over naar Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen