Anderlecht vloert kampioen, maar grijpt naast CL-voetbal

24 mei 2015, 16:35

Anderlecht heeft zondagmiddag de wedstrijd tegen de kersverse kampioen AA Gent in een overwinning omgezet, maar de ploeg uit Brussel zal met weinig vreugde terugkijken op dit voetbalweekend. Omdat Club Brugge in eigen huis van KV Kortrijk won, tast paars-wit naast Champions League-voetbal.

Gent had zich vorige week, tot verbazing van vriend en vijand, al tot kampioen gekroond en speelde nergens meer om. Anderlecht wist daarvan te profiteren. Voormalig FC Groningen-aanvaller Nicklas Pederen maakte nog wel de 0-1, maar Olivier Deschacht en Aleksandar Mitrovic wisten de stand om te buigen in een 2-1 zege op Gent. Het leverde Anderlecht drie punten op, maar niet meer dan Europa League-plaatsing.

Anderlecht is namelijk derde geworden, omdat Club Brugge haar duel ook won. Dankzij een rake poging van José Izquierdo werd het 1-0 tegen Kortrijk, waardoor de Bruggenaren op plek twee zijn geëindigd en dus de voorronde van de Champions League in mogen. Stefano Denswil en Ruud Vormer maakten de negentig minuten vol bij Club Brugge. Gent is als kampioen zeker van deelname aan het hoofdtoernooi.

Standard Luik heeft zich ook verzekerd van Europa League-voetbal. De Rouches wonnen de Waalse derby met 2-0 van Charleroi en zijn daardoor vierde geworden. Imoh Ezekiel en Jorge Teixeira maakten het verschil.