Winnend Fiorentina gaat Europa in, Sampdoria niet

24 mei 2015, 17:18

Fiorentina heeft zondagmiddag een ticket voor de Europa League weten te bemachtigen. La Viola zegevierde met pijn en moeite met 2-3 bij Palermo en stelde daarmee Europees voetbal veilig. De ploeg van coach Vincenzo Montella is niet meer te evenaren voor Sampdoria, dat eerder op de dag gelijkspeelde bij Empoli.

Een voorsprong wisselde zich meerdere keren af met een gelijke stand, bij Palermo-Fiorentina. De ploeg uit Florence kwam tot drie keer toe op voorsprong, door toedoen van Josip Ilicic, Alberto Gilardino en Marcos Alonso. Na de eerste twee treffers zorgden Mate Jajalo en Luca Rigono nog voor een evenwichtsherstel, maar het doelpunt van Alonso gaf de doorslag.

Ondanks een late rode kaart voor Jasmin Kurtic (tweemaal geel) won Fiorentina op Sicilië, waardoor de voorsprong op nummer zeven Sampdoria nu zes punten is. Met nog één speelronde te gaan is dat niet meer goed te maken voor Sampdoria, dat ondanks een doelpunt van Samuel Eto'o met 1-1 remiseerde bij Empoli. In de slotronde van de Serie A kan Genoa, dat zaterdag van Internazionale (3-2) won, nog wel over Fiorentina heen gaan. Lukt dat, dan kwalificeert de ploeg uit Genua zich voor het hoofdtoernooi van de EL en moet de formatie uit Florence voorronde spelen. Fiorentina kan nummer vier Napoli overigens nog passeren, maar veel zou dat niet uitmaken.

Good-old Luca Toni maakte twee doelpunten voor Hellas Verona in de uitwedstrijd tegen Parma (2-2). De ervaren spits lost Mauro Icardi en Carlos Tevez daardoor af als 'capocannoniere', de topscorer van de Serie A. Hij maakte er tot dusver 21.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen