Maaskant: "Het gaat maar om één ding: doorkomen"

24 mei 2015, 17:22

Dankzij een 0-1 overwinning bij VVV Venlo heeft NAC Breda prima papieren om de finale van de play-offs om promotie/degradatie te bereiken. Komende maandag trappen de Bredanaars om 16.45 uur af voor de tweede wedstrijd tegen de Venlonaren. Henrico Drost is fit verklaard voor dit duel, Jeffrey Sarpong is nog een twijfelgeval.

Coach Robert Maaskant hoopt dat zijn ploeg van het moeizame treffen in Limburg geleerd heeft. "In Venlo speelden we een slechte wedstrijd, maar hebben we wel gewonnen. Dat zegt ook wat. We hebben een waarschuwing gehad over de kracht van ploegen uit de Eerste Divisie. Het was even wennen voor ons, omdat we ander voetbal hebben gespeeld. Maar we hebben de waarschuwing gehad, die zijn we goed doorgekomen. Nu moeten we er klaar voor zijn", aldus de keuzeheer van NAC op de clubwebsite.

Aan de inzet mag het in ieder geval niet liggen, vindt Maaskant. "Je moet altijd volle bak. Ploegen zitten er in de play-offs bovenop, die ruiken hun kansen. Dat doen ze door hard te werken. Wij moeten net zo hard werken, want dan heb je meer kwaliteit", stelt de NAC-trainer, die weet dat het resultaat uiteindelijk het enige is dat telt. "Het gaat maar om één ding: doorkomen. Zo simpel is het. Daar hebben we een goede uitgangspositie voor, want we staan met 1-0 voor. Dat maakt het wat makkelijker."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen