Sevilla-coach Emery: "Dnjepr gaat ons niet verrassen"

Ger
26 mei 2015, 22:15

Titelverdediger Sevilla gaat woensdagavond als favoriet de finale van de Europa League in. Met Djnepr Djnepropetrovsk, dat in de halve finales verrassend Napoli uitschakelde, treffen de Spanjaarden een onervaren tegenstander. Trainer Unai Emery wil de club uit Oekraïne echter niet onderschatten.

Sevilla heeft zich in de voorbereiding op de eindstrijd laten informeren door voormalig leden van de technische staf van Dnjepr. Zo sprak Emery met Juande Ramos, die tot vorig jaar coach was bij de debuterende finalist, en met zijn twee toenmalige assistent-trainers Marcos Elvarez en Juan Muñiz. "Details kunnen de doorslag geven. We willen de tegenstander tot in het kleinste detail kennen", legt Emery uit. "Alle drie hebben ze bij Dnjepr gewerkt en kennen de club en spelers goed."

Djnepr speelde deze Europa League-campagne bepaald niet om de schoonheidsprijs. De spelers hielden zich vooral op in de buurt van het eigen strafschopgebied, loerend op openingen in de verdediging van de opponent. "Als je naar hun eerdere wedstrijden kijkt, valt op dat sommige ploegen zich favoriet voelden. Ons gaan ze niet verrassen", aldus Emery. "Ze staan hier niet zomaar. Als zij Napoli kunnen verslaan, hebben ze een uitstekend team. Het wordt een spannende wedstrijd."

Sevilla won het tweede Europese bekertoernooi vorig jaar al en deed dat bovendien in 2006 en 2007. Als de formatie uit Andalusië in Warschau ten koste van Dnjepr de vierde titel grijpt, is de club de meest succesvolle Europa League-deelnemer ooit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen