Sevilla vloert Dnjepr in finale en vestigt record

27 mei 2015, 22:54   Bijgewerkt: 27 mei 2015, 23:38

Sevilla FC heeft geschiedenis geschreven. De Spaanse ploeg sleepte woensdag in Warschau voor de vierde keer in de clubhistorie de Europa League (tot en met het seizoen 2008/2009 UEFA Cup) in de wacht en vestigde daarmee een record. Nooit eerder lukte het een club om dit toernooi vier keer te winnen. Sevilla prolongeerde haar titel met een 3-2 zege op Dnjepr in de finale. Het pakte deze prijs ook al in 2006 en 2007.

In een tijdsbestek van drie minuten kantelde Sevilla de score. In de 28ste minuut herstelde Grzegorz Krychowiak het evenwicht, Carlos Bacca nam even later de 1-2 voor zijn rekening. In de fase daarvoor had José Antonio Reyes al net naast geschoten en redde Dnjepr-keeper Denis Boyko knap op een kopbal van Krychowiak.

Dnjepr, eerder in het toernooi al te sterk voor onder meer Ajax en Napoli, gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Na een snel genomen vrije trap nam Yevhen Konoplyanka het Sevilla-doel onder vuur, waarbij Sergio Rico het speeltuig nog net over wist te tikken. Op slag van rust werd het alsnog 2-2, dankzij een rake vrije trap van Ruslan Rotan over de muur.

Het duel had een angstig einde. Matheus ging in de slotfase uit het niets naar het gras en het hele stadion in Warschau werd stil. De Braziliaan van Dnjepr, eerder hard geraakt bij een kopduel, werd per brancard van het veld gedragen. Hij leek bij kennis, maar een officieel bericht is er nog niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen