Toekomst Parma onzeker: geen bod bij laatste veilingronde

28 mei 2015, 14:06

In navolging van de eerste vier veilingronden heeft de vijfde en laatste ronde ook geen koper opgeleverd voor Parma. De failliete club kon voor een bedrag van ruim 6 miljoen euro worden opgekocht, maar niemand was bereid om die som op tafel te leggen. Dat heeft de club uit de regio Emilia-Romagna officieel bevestigd. Er is nog wel hoop dat Parma nog toekomst heeft.

In de eerste vier veilingronden was de vraagprijs voor Parma achtereenvolgens 20, 15, 11,25 en 8,4 miljoen euro. Het bedrag ging telkens per ronde met 25 procent omlaag. In werkelijkheid zal een koper echter veel meer kwijt zijn, aangezien Parma met een schuld van 75 miljoen euro kampt. Als deze voor 28 juni is afgelost, dan mag Parma volgend seizoen in de Serie B beginnen, anders wordt het teruggezet naar de amateurs.

Parma werd in maart failliet verklaard, maar kan het seizoen afmaken dankzij een fonds van de Serie A. Het staat laatste in de Italiaanse competitie en kan degradatie niet meer ontlopen. De geplaagde club hoopt dat er nog een veilingronde mag plaatsvinden. Is dit niet het geval, dan mag het wellicht achter de schermen onderhandelen met potentiële kopers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen