De Graafschap vergeet te scoren tegen FC Volendam

28 mei 2015 – De eerste wedstrijd tussen De Graafschap en FC Volendam in de strijd om promotie naar de Eredivisie is onbeslist geëindigd. Op De Vijverberg was De Graafschap de betere ploeg en bijna de hele wedstrijd dominant, maar gescoord werd er niet: 0-0.

De Graafschap vergeet te scoren tegen FC Volendam

De Graafschap stroomde al in de eerste ronde van de play-offs in. Nadat Almere City FC over twee wedstrijden werd uitgeschakeld, elimineerde de ploeg van Jan Vreman in de ronde die volgde Go Ahead Eagles, dat daardoor degradeerde. De Superboeren hadden dus al een flink traject afgelegd voordat de finale tegen Volendam werd bereikt, maar De Graafschap liet in de eerste helft zien nog niet moe te zijn.

In het eerste bedrijf was de thuisploeg namelijk duidelijk de betere. Volendam moest zich beperken tot tegenhouden en het balbezit bijna constant aan De Graafschap laten. Maar grote kansen creëerden de Doetinchemmers dan weer niet. Het beste moment kwam van Jerry van Ewijk, die de bal na een goede aanval prachtig over Theo Zwathoed stifte en de bal daarna op de lat zag ploffen, ruststand: 0-0. 

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. De Graafschap werd naar mate de tweede helft vorderde iets minder dominant en FC Volendam creëerde zowaar af en toe een halve kans. Maar de thuisploeg was het dichtste bij een doelpunt. Bryan Linssen en invaller Dean Koolhof zagen hun afstandschoten echter gepakt worden door Zwarthoed.

De bal wilde er maar niet in op De Vijverberg en dus was de eindstand 0-0. Ludcinio Marengo kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart. Volendam zal dus zondag, wanneer in Volendam beslist wordt wie naar de Eredivisie promoveert, geen beroep op hem kunnen doen. Voor Marengo was het meteen zijn laatste actie voor de ploeg van vertrekkend trainer Hans de Koning, hij speelt volgend seizoen voor ADO Den Haag.

Eredivisie

gerelateerd