HSV op rand van afgrond: "Schrijf ons niet af"

29 mei 2015, 09:28

Voor Hamburger SV is de eerste degradatie uit de clubhistorie dichtbij. In de heenwedstrijd van de play-off met Karlsruher SC, de nummer drie van de Tweede Bundesliga, kwam de ploeg voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hierdoor moet HSV in de return sowieso scoren om kans te houden op lijfsbehoud.

In Hamburg kwam de ploeg van coach Bruno Labbadia donderdag snel op achterstand, pas in de tweede helft viel de gelijkmaker. "De schok was groot, dat is duidelijk, als je vanuit het niets een tegendoelpunt incasseert", zegt Labbadia over de wedstrijd. Na die 0-1 was het voor zijn team lastig voetballen, stelt hij. "Karlsruhe stond diep op eigen helft. We zijn geen Bayern, dat het vermogen heeft om zulke tegenstanders kapot te spelen en openingen kan creëren. Desondanks heeft het team nooit opgegeven."

Dat zijn team door het 1-1 gelijkspel nu met de rug tegen de muur staat, deert Labbadia niet zo veel. "Wij liggen altijd op de grond, maar staan ook altijd weer op. Om die reden moet men ons niet afschrijven."

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie wist HSV dankzij een 2-0 thuiszege op Schalke 04 directe degradatie af te wenden. In dat duel ontbrak Rafael van der Vaart wegens een schorsing en tegen Karlsruhe hield Labbadia vast aan het winnende team. Hij hield de Nederlander negentig minuten op de bank.