Kuyt zwaait met zege en publiekswissel af bij Fenerbahçe

30 mei 2015, 17:08   Bijgewerkt: 30 mei 2015, 17:23

Dirk Kuyt heeft zijn laatste wedstrijd in dienst van Fenerbahçe gespeeld. De 34-jarige aanvaller, die deze zomer naar Feyenoord vertrekt, won met de Turkse ploeg in de laatste speelronde met 2-0 van Kasimpasa.

De Katwijker stond in de basis, maar maakte de negentig minuten net niet vol. Hij kreeg in blessuretijd een publiekswissel in het ?ükrü Saraco?lu-stadion. Emre Belözoglu en Alper Potuk scoorden voor de nummer twee van de Turkse competitie. Bij Kasimpala stonden Ryan Donk, Sanharib Malki en doelman Andreas Isaksson in de basis.

Kuyt speelde drie seizoenen voor Fenerbahçe, de oud-international kwam in 2012 over van Liverpool. Met de club uit Istanbul legde hij één keer beslag op de landstitel.