Lienden grijpt eerste landstitel in amateurvoetbal

30 mei 2015, 19:27

FC Lienden is voor de eerste keer in de geschiedenis algeheel amateurkampioen van Nederland geworden. De Gelderse formatie won zaterdag op het eigen Sportpark De Abdijhof ook de return tegen Kozakken Boys, het werd 2-0. FC Lienden had vorige week de eerste ontmoeting in Werkendam al met 0-1 gewonnen.

Bij rust hielden Lienden en Kozakken Boys elkaar in evenwicht, maar in het laatste half uur maakte de thuisclub alsnog het verschil. Rafael Uiterloo kopte Lienden in de 64ste minuut uit een hoekschop op voorsprong, Abderrahim Loukili tekende een klein kwartier later voor de 2-0 eindstand na een actie van Uiterloo.

Lienden is de kampioen van de zondagtopklasse, Kozakken Boys was de beste in de zaterdagafdeling.