Leeuwinnen buigen op American Football-veld voor Zweden

31 mei 2015, 00:50

De Oranje Leeuwinnen hebben hun laatste oefenwedstrijd voor het WK in Canada verloren. Zweden was zaterdag (lokale tijd) op het York University Field in Toronto, een veld waarop getuige de lijnen normaalgesproken American Football wordt gespeeld, met 2-1 te sterk.

Het duel lag in de tweede helft een half uur stil vanwege een onweersbui. De eindstand van 2-1 was toen al bereikt. Nederland kwam in de 43ste minuut op voorsprong via Manon Melis. In het eerste kwartier van de tweede helft kantelde Zweden de score, bij beide treffers zag keepster Loes Geurts er niet overtuigend uit. Bij de gelijkmaker van Schelin in de 53ste minuut stond de Friezin onnodig ver voor haar doel, waarna ze werd omspeeld. Zeven minuten later dacht Geurts een afstandsschot van Asslani naast te kijken, maar het leder vloog in het doel (2-1).

De Nederlandse vrouwen openen het WK volgende week met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Dat duel staat gepland voor zondag 7 juni, 03.00 uur Nederlandse tijd.

Vivianne Miedema ontbrak bij de Oranje Leeuwinnen in de ontmoeting met Zweden. De 18-jarige sterspeelster heeft een voetblessure, maar haar deelname aan het WK lijkt niet in gevaar.