Treurnis, zorgen én onzekerheid bij geplaagd NAC

31 mei 2015, 20:41

Het is een inktzwarte dag in de clubgeschiedenis van NAC Breda. De Bredanaars zijn door een 1-2 nederlaag tegen Roda JC Kerkrade (na verlenging) gedegradeerd naar de Jupiler League. Door de deceptie zullen onder meer de financiële problemen groter worden. Er moet hard worden ingegrepen bij het personeel, weet algemeen directeur Justin Goetzee.

"Je wordt jaren teruggeworpen", zegt de NAC-directeur na de degradatie tegen Omroep Brabant. "We waren op de goede weg om NAC gezond te maken. Je loopt nu tegen een enorme hindernis aan. We moeten er alles aan doen om de inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Het zal een uitdaging zijn om een begroting te maken waarmee we kunnen spelen voor promotie om meteen weer terug te keren in de Eredivisie", beseft Goetzee.

Hoewel de degradatie uiteraard ontzettend vervelend is voor NAC, betekent het volgens Goetzee niet het einde van de club. "We gaan de komende week goed naar de begroting kijken, we hadden al een aantal schaduwbegrotingen klaarliggen. Een begroting daarvan is ook haalbaar. We moeten met zijn allen gaan werken aan een ambitieuze begroting zodat we kunnen strijden om promotie. Dat wordt een hels karwei", weet de directeur.

Goetzee is overigens ook kritisch over zijn eigen functioneren. De degradatie zet hem ook aan het denken. "Dit was een sportief rumoerig seizoen met veel wissels qua spelers en management. We hebben dingen gewoon niet goed gedaan maar dat is duidelijk. Robert heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Misschien dat ik daar ook nog over moet nadenken, dat heb ik nog niet gedaan. Als er een zondebok moet worden gezocht, vind ik dat ik dat ben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen