Schreuder evalueert, blijft en levert salaris in bij Twente

1 juni 2015, 18:20

Alfed Schreuder is komend seizoen definitief nog de trainer van FC Twente. Dat heeft de Enschedese club via de officiële kanalen bevestigd. Er heeft afgelopen zondag een uitgebreid evaluatiegesprek plaatsgevonden tussen de geplaagde trainer en voorzitter Aldo van der Laan, waarin teruggeblikt werd op een dramatisch verlopen seizoen en vooruitgekeken werd naar de nieuwe jaargang.

"Een open en eerlijk gesprek, waar van beide kanten zeer kritisch is gekeken naar het teleurstellende seizoen", zo noemt voorzitter Van der Laan het onderhoud met Schreuder. "Het seizoen was niet alleen sportief teleurstellend, maar zeker ook organisatorisch en financieel. De KNVB gaf ons zes punten in mindering, een absolute blamage voor de club, Joop Munsterman vertrok en we hebben moeten besluiten ons niet in te schrijven voor Europees voetbal."

Het is duidelijk dat er op meerdere vlakken wat moet gebeuren bij Twente. "We zullen de harten van de fans terug moeten winnen", weet Van der Laan. "Alfred is zich daar terdege van bewust. Supporters en sponsoren hebben ons bij de diverse bijeenkomsten, en via de spandoekactie thuis tegen AZ, laten weten het niet meer te zien zitten in de technische staf en hen verantwoordelijk te houden voor het teleurstellende seizoen. Dat is wat ons betreft te kort door de bocht, we vinden dat Alfred en zijn staf meer krediet verdienen. Het verjongingsproces dat hij moet doorvoeren is geen gemakkelijke taak, maar hij neemt hierin wel zijn verantwoordelijkheid. Dat er volop ruimte voor verbetering is, dat is duidelijk. Daar moeten we met zijn allen keihard aan werken. We hopen daarbij op de steun van de gehele achterban, die kunnen we goed gebruiken, zeker gezien de situatie van de club. Alfred denkt daar ook in mee en dat heeft onder andere geleid tot een aanpassing van de financiële voorwaarden in zijn contract."

De Tukkers kijken terug op een seizoen dat op bijna alle fronten dramatisch verlopen is. Naarmate de jaargang vorderde, stapelde de ellende zich steeds meer op. Voorzitter Joop Munsterman vertrok en liet een flinke, financiële puinhoop achter. Door de malaise kreeg Twente zes punten in mindering. Bovendien waren de sportieve prestaties - een tiende plek in de Eredivisie, een vroege uitschakeling in Europa en het mislopen van de bekerfinale - om snel te vergeten. Tel daar het vertrek van de hoofdsponsor, het ontslag van een aantal medewerkers en de vele blessuregevallen bij op en het is duidelijk dat het een dramatisch seizoen was. Er zullen komende zomer veel spelers vertrekken, Kamohelo Mokotjo is al onderweg naar het Engelse Brentford.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen