Van Basten zet geen Nederlanders in CL-dreamteam

2 juni 2015, 07:59

In zijn droomelftal aller tijden uit de Champions League ruimt Marco van Basten geen plek in voor Nederlanders. Als ambassadeur van CL-sponsor Nissan stelde de huidige assistent-coach van AZ een elftal samen van de beste spelers die, in zijn ogen, ooit in het miljoenenbal gespeeld hebben.

In het elftal staat niet één Nederlander, wat opvalt is het hoge AC Milan-gehalte. De complete defensie bestaat uit voormalig teamgenoten van Van Basten in Milaan. Met Van Basten in de ploeg haalde Milan in 1993 de CL-finale, waarin Olympique Marseille te sterk was, een jaar later pakte de Italiaanse ploeg wel de hoofdprijs. Dit gebeurde zonder Van Basten, die op dat moment aan de kant stond met een enkelblessure.

Naast vier oud-spelers van AC Milan heeft Van Basten met Xavi, Iniesta en Lionel Messi ook drie huidige spelers van FC Barcelona opgenomen in zijn team. Daarnaast zit Ronaldinho erbij, hij speelde in het verleden voor zowel AC Milan als FC Barcelona. Een opvallende afwezige is Cristiano Ronaldo. In tegenstelling tot de Portugees is zijn Braziliaanse naamgenoot Ronaldo, oud-speler van PSV, wel van de partij in het droomelftal.

Het CL-droomelftal van Marco van Basten: Gianluigi Buffon; Paolo Maldini, Alessandro Costacurta, Franco Baresi, Mauro Tassotti; Xavi, Andres Iniesta, Zinedine Zidane; Ronaldinho, Lionel Messi, Ronaldo

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen