Labbadia redt HSV: "Gaat niet om geld, maar om eer"

2 juni 2015, 08:51

Bruno Labbadia kan voorlopig niet stuk in Hamburg. De ervaren coach trad enkele weken geleden in dienst van de roemruchte club, op dat moment hekkensluiter in de Duitse Bundesliga. Hij moest Hamburger SV op het hoogste niveau houden en dat is gelukt, in extremis werd maandagavond de play-off tegen Karlsruher SC gewonnen.

Tegen Karlsruher balanceerde HSV op de rand van de afgrond, na negentig minuten keek het tegen een 1-0 achterstand aan. In blessuretijd kwamen de Hamburgers langszij en in verlenging viel de 1-2, waardoor de ploeg ook komend seizoen op het hoogste niveau speelt. Dat betekent veel voor Labbadia. "Als je zes speeldagen voor het einde aan de slag gaat bij een ploeg die laatste staat, kan het drie weken later al voorbij zijn", blikt hij bij Kicker terug op zijn beslissing om in te stappen bij HSV. Toch twijfelde hij geen moment toen de club hem vroeg: "Ik woon in deze stad en houd van Hamburg en deze club."

Nog nooit degradeerde Hamburger SV uit de Bundesliga en in de strijd tegen degradatie sprak Labbadia zijn spelers aan op hun eergevoel. "Ik heb de spelers meegegeven dat het in dit geval niet om geld of een contract gaat, maar om voetbal en de eer. Dat heeft het team op een ongelooflijke manier opgepikt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen