Benteke denkt aan vertrek: "Heb mijn werk gedaan"

2 juni 2015, 09:55

Christian Benteke lijkt te hopen op een vertrek bij Aston Villa. Met dertien competitiedoelpunten was de Belg het afgelopen seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij de ploeg uit Birmingham, die lange tijd moest knokken tegen degradatie. De kans is groot dat de spits de overstap naar een grotere club gaat maken.

Afgelopen weekend verloor Benteke met Aston Villa de finale van de FA Cup, Arsenal was met 4-0 te sterk. Na dat duel meldde de spits zich bij de nationale selectie van België, waarmee hij de komende weken tegen Frankrijk (oefen) en Wales (EK-kwalificatie) speelt. "Na Wales is er tijd voor vakantie. En tijd voor mijn familie, want dat is niet vaak het geval", zegt hij bij Sporza. Ook heeft hij dan de gelegenheid om na te denken over een nieuwe club, geeft de 24-jarige Belgische aanvaller toe. "Ja, er is dan ook tijd om over mijn toekomst na te denken", zegt hij. "Maar dat laat ik over aan mijn makelaar. Ik heb mijn werk op het veld gedaan."

Met name in de laatste maanden van het seizoen was Benteke uitstekend op dreef. In de maanden maart, april en mei was de oud-speler van Standard en Genk goed voor elf doelpunten in de Premier League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen