Qatar niet van plan WK-organisatie af te staan

Ger
3 juni 2015, 08:22

De organisatoren van het WK in Qatar voelen er niets voor om de organisatie van het toernooi uit handen te geven. Voorzitter Greg Dyke van de Engelse voetbalbond suggereerde dat met het opstappen van Sepp Blatter als FIFA-preses, de mondiale eindronde van 2022 opnieuw onder de loep moet worden genomen.

"Als ik Qatar was, zou ik me niet echt gemakkelijk voelen", zei de Brit. Die opmerking is slecht gevallen in het Arabisch emiraat. "Laat hij zich concentreren op het bouwen van een Engels team dat het WK in Qatar kan winnen", reageert de voorzitter van de Qatarese voetbalbond. "Dat het afnemen van dit toernooi het eerste is waar meneer Dyke aan denkt, zegt alles over zijn gevoel bij wat het eerste WK in het Midden-Oosten zal zijn. We willen hem vragen het juridische onderzoek af te wachten."

Al geruime tijd zijn er geruchten over omkoping door Qatar. Daardoor zou Engeland, dat ook in de race was voor de organisatie, geen eerlijke kans hebben gemaakt. De FIFA publiceerde eerder een intern onderzoek waarin geen bewijzen voor omkoping bij de toewijzing van de WK's van 2018 (in Rusland) en 2022 werden gevonden. Volgens de Amerikaan Michael Garcia, de verantwoordelijke voor dat onderzoek, bracht de wereldvoetbalbond echter een gebrekkige samenvatting naar buiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen