Zuid-Afrikaanse sportminister wil niets weten van smeergeld

Ger
3 juni 2015, 14:43

De Zuid-Afrikaanse sportminister spreekt tegen dat er smeergeld is overgemaakt om het WK van 2010 in de wacht te slepen. Dat benadrukt Fikile Mbalula naar aanleiding van de corruptieschandalen rond de FIFA en de vertrekkende voorzitter Sepp Blatter.

Volgens de Zuid-Afrikaanse politicus is er wel geld betaald voor diverse voetbalprojecten in bijvoorbeeld het Caribisch gebied, maar dat zou geen steekpenningen betreffen. Het voormalige WK-gastland wordt ervan beschuldigd tien miljoen dollar te hebben overgemaakt aan Jack Warner, destijds vicevoorzitter van de FIFA. Mbalula laat weten dat het bedrag niet als bedoeling had om stemmen te kopen voor de toezegging van het mondiale eindtoernooi. Eerder ontkende de voorzitter van de nationale voetbalbond van Zuid-Afrika al het bestaan van smeergeld. 

Justitie in de Verenigde Staten is een groot onderzoek begonnen naar omkoopschandalen bij de FIFA. Warner is één van de hoofdverdachten. Hij is door politie-organisatie Interpol zelfs op de lijst van internationaal gezochte personen gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen