Belangrijke rol Suarez bij vijfde CL-titel Barcelona

6 juni 2015, 23:08   Bijgewerkt: 6 juni 2015, 23:27

In een geweldige ambiance en indrukwekkend stadion heeft FC Barcelona zich zaterdagavond verzekerd van de vijfde Champions League in zijn historie. Luis Suarez bekroonde zijn uitstekende seizoen door het tweede doelpunt tegen Juventus (1-3) voor zijn rekening te nemen. Daarmee beloonde de international van Uruguay een duel waarin hij negentig minuten heeft geknokt om tot scoren te komen.

Zijn vele reddingen zag Buffon in de tweede helft eindelijk beloond worden. Uitgerekend Alvaro Morata zette de gelijkmaker op het scorebord. De Madrileen en jeugdexponent van Real Madrid was er als de kippen bij om een rebound binnen te werken na een schot van Carlos Tevez. Daarmee verlichtte hij enigszins de pijn van de Real-fans die is ontstaan na de uitschakeling in de halve finale. Morata was daar namelijk persoonlijk voor verantwoordelijk. Barcelona was er enige tijd door uit het veld geslagen, want het gaf na de gelijkmaker de controle uit handen.

Neymar dacht vrij snel na de treffer van Suarez mee te delen in de feestvreugde, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege een handsbal. Een kwartier voor tijd gingen de fans van Barcelona nog een keer op de banken staan en dat was niet vanwege een treffer. Xavi maakte namelijk zijn opwachting in zijn allerlaatste wedstrijd voor Barcelona. De routinier zag hoe Neymar in de blessuretijd alsnog voor de 1-3 zorgde, waardoor Barça voor de vijfde keer winnaar is van de Champions League. Bovendien betekent het de treble voor Barcelona dit seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen