Vrouwen Oranje winnen eerste wedstrijd op WK

7 juni 2015, 08:56

Het Nederlands vrouwenelftal is uitstekend begonnen aan het wereldkampioenschap in Canada. In de eerste groepswedstrijd wonnen de Oranje Leeuwinnen zaterdag (lokale tijd) met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Lieke Martens maakte het enige doelpunt en bezorgde Oranje daarmee een geslaagd WK-debuut.

Martens opende de score voor Nederland na ruim een half uur. De voorsprong kwam Oranje toe, want in het eerste deel van de wedstrijd had de ploeg al een flink aantal kansen gehad. Door haar treffer is Martens de eerste doelpuntenmaker ooit namens Nederland op een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal.

Na rust zakte het niveau van Oranje en beet Nieuw-Zeeland meer van zich af, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Hierdoor is een plek in de volgende ronde meteen al dichtbij voor Nederland, want naast de nummers één en twee gaan ook een groot aantal nummers drie van de verschillende poules naar de achtste finale. In de andere wedstrijd in deze poule won gastland Canada moeizaam van China, door een benutte strafschop in blessuretijd van Christine Sinclair werd het 1-0. De volgende wedstrijd van Oranje is tegen de Aziaten.

Opstelling Oranje: Geurts, Van Lunteren, Van der Gragt, Van den Berg, Hogewoning, Dekker (84. Middag), Van de Donk, Spitse, Melis, Miedema (81. Van de Sanden), Martens (90. Van de Ven)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen