Salihovic na negen seizoenen weg bij Hoffenheim

7 juni 2015, 11:19

Na negen jaar, waarin hij onder meer met de club promoveerde naar het hoogste niveau, vertrekt Sejad Salihovic bij TSG 1899 Hoffenheim. De 30-jarige international van Bosnië-Herzegovina heeft gekozen voor een nieuw avontuur en gaat aan de slag in China, laat hij weten op de clubsite van Hoffenheim.

Hoffenheim nam Salihovic in 2006, toen het nog in de Regionalliga speelde, over van Hertha BSC. Met de Bosniër op het middenveld promoveerde de club twee keer op rij, waarna het vanaf 2008 op het hoogste niveau mocht uitkomen. In het eerste jaar verraste Hoffenheim vriend en vijand door winterkampioen van de Bundesliga te worden, maar na de winterstop zakte het af naar de zevende plaats. De jaren daarna eindigde de club steevast in de middenmoot. In totaal speelde Salihovic 219 officiële wedstrijden voor Hoffenheim.

In China gaat Salihovic, met zijn land actief op het WK van 2014, op zoek naar nieuw voetbalgeluk. "Het is iets heel anders, iets heel nieuws. Ik heb gekozen voor deze stap en verheug me erop", laat hij weten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen