Luis Enrique: "Suarez één van onze beste aankopen ooit"

7 juni 2015 – Niet iedereen vond het even verstandig van FC Barcelona dat het afgelopen zomer ruim 81 miljoen euro op tafel legde voor Luis Suarez. Zelfs bij de Catalaanse club was er intern enige twijfel, gaf coach Luis Enrique zaterdagavond na de gewonnen Champions League-finale tegen Juventus toe.

Luis Enrique: "Suarez één van onze beste aankopen ooit"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Tegen Juventus maakte Suarez het belangrijke tweede doelpunt voor Barça, hij zette de club op een 2-1 voorsprong. Dit bleek beslissend en in de slotfase maakte teamgenoot Neymar de 3-1.

Coach Luis Enrique heeft dit seizoen genoten van de Uruguayaan, zegt hij bij ESPN. "Toen Luis Suarez bij ons ter sprake kwam als mogelijke aanwinst, waren we natuurlijk op de hoogte van zijn kwaliteiten en de geweldige hoeveelheid doelpunten die hij gemaakt had. Maar we twijfelden ook of hij zich zou kunnen aanpassen aan een ander team en een andere manier van spelen." Dat bleek het geval, want Suarez vond snel zijn draai. Tot eind oktober bleef hij als gevolg van een schorsing aan de kant, maar toch kwam hij dit seizoen tot 25 officiële doelpunten. Hij groeide uit tot een belangrijke pion in het team van coach Enrique. "Luis is uiteindelijk één van onze beste aankopen ooit gebleken. Het was een heel goed besluit om hem ons vertrouwen te geven. We hebben veel geld voor hem betaald, maar hij toonde vanaf de eerste dag een enorme honger naar succes."

Reacties

UEFA Champions League

gerelateerd