"Blatter neemt Qatar het WK af om zichzelf te redden"

7 juni 2015, 14:19

Nu de verhalen over corruptie bij de FIFA als paddenstoelen uit de grond schieten en Sepp Blatter heeft laten weten dat hij vertrekt als voorzitter, is ook de discussie over het WK 2022 nieuw leven ingeblazen. Het mondiale eindtoernooi vindt dat jaar plaats in Qatar, volgens velen een ridicule beslissing.

Gezien de grote hoeveelheid schandalen bij de wereldvoetbalbond lijkt de kans niet heel groot dat Qatar het WK op rechtmatige wijze gekregen heeft, al is daarvoor nog geen hard bewijs gevonden. Maar dat gaat nog wel gebeuren, verwacht Phaedra Al-Majid. Ze maakte deel uit van het team dat Qatar het WK moest bezorgen en fungeert nu als klokkenluider in het onderzoek van de FBI naar de praktijken binnen FIFA.

Al-Majid verwacht dat Blatter zelf, als een soort laatste daad, het WK afpakt van Qatar. Dit zou volgens haar passen in een strategie van de Zwitser om bij zijn vertrek bij de wereldvoetbalbond alsnog lof toegezwaaid te krijgen vanuit de voetbalwereld. "Ik geloof niet dat Blatter zomaar vertrekt. Achter alles wat hij doet, zit een idee. Hij gaat heel hard zijn best doen om zichzelf te redden, dat weet ik zeker", zegt ze in de Daily Mail.

Zelf krijgt Al-Majid permanente beveiliging van de FBI, ze vreest voor haar leven. "Sommige mensen zijn heel boos op me, omdat ik mijn mond niet houd. En bovendien omdat ik een vrouw en moslima ben."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen