FC Den Bosch geeft voormalig basketballer contract

Ger
8 juni 2015, 16:16

FC Den Bosch heeft een opmerkelijke versterking aangetrokken. De eerstedivisionist gaat tot de zomer van 2016 in zee met Kadeem Pantophlet. De 1,98 meter lange aanvaller komt transfervrij over van Duquesne University uit het Amerikaanse Pittsburgh.

De nu 24-jarige Pantophlet maakte na zijn actieve voetbalcarrière in Nederland bij Theole uit Tiel als B-junior de overstap naar het basketbal. Hij werd onder meer in 2009 Europees kampioen met het Nederlands team onder 20 en speelde voor het toenmalige EiffelTowers in Den Bosch. Vervolgens vertrok de geboren Utrechter naar de Verenigde Staten, waar hij in Pittsburgh twee seizoenen basketbalde. Daarna begon Pantophlet toch weer te voetballen. Afgelopen seizoen was hij in achttien duels goed voor twaalf treffers en vijf assists.

FC Den Bosch bereikte tevens met Daan Bollen overeenstemming over een langere samenwerking. Beide partijen gaan tot medio 2016 met elkaar door. Bollen maakte afgelopen seizoen als derde doelman deel uit van de selectie van de Brabantse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen