West Ham stelt oud-speler Bilic aan als nieuwe coach

9 juni 2015, 13:52

Het hing al een tijdje in de lucht, maar West Ham United heeft nu officieel aangekondigd dat Slaven Bilic de nieuwe coach wordt op Upton Park. Een klein maandje voordat de Engelse club in de voorronde van de Europa League uitkomt heeft het bevestigd dat de 46-jarige Kroaat de opvolger is van de vertrokken Sam Allardyce.

De Kroatische oefenmeester keert terug bij zijn oude club, aangezien hij tussen 1996 en 1997 onder contract stond bij The Hammers. "Ik ben heel blij met mijn terugkomst. Het werken in de Premier League, een van de beste competities ter wereld, is een mooie uitdaging. Ik herinner West Ham als een speciale club, een echte cultclub", aldus Bilic, die overkomt van het Turkse Besiktas.

In het verleden was Bilic ook werkzaam bij Hajduk Split, Lokomotiv Moskou en de nationale ploeg van Kroatië. De nieuwe trainer krijgt de taak om de West Ham-selectie snel klaar te stomen voor de start van het seizoen. Deze begint voor de club al op 2 juli, aangezien het door het Fair Play-klassement in de voorronde van de Europa League mag instromen.

Allarduce vertrok in wederzijds overleg bij West Ham, dat afgelopen seizoen als twaalfde eindigde in de Premier League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen