RKC haalt 'veelzijdige' Kindermans (20) naar Waalwijk

9 juni 2015, 14:04   Bijgewerkt: 9 juni 2015, 14:15

RKC Waalwijk heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt. De Brabantse Jupiler League-club heeft de komst van Jonathan Kindermans officieel gemaakt. De twintigjarige middenvelder komt over van Anderlecht en tekent een tweejarig contract bij de Waalwijkse club, met een optie voor een extra seizoen. De Belg speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Telstar.

RKC-directeur Remco Oversier stelt dat hij meerdere clubs heeft afgetroefd. "Jonathan werd begeerd door vijf andere clubs, maar heeft gekozen om bij ons zijn profcarrière te vervolgen. Wederom wordt hiermee de kracht van onze werkwijze bevestigd. Jonathan Kindermans is een veelzijdige middenvelder die goed uit de voeten kan dicht achter onze spitsen. Met zijn diepgang en gevoel voor positie kiezen op alle zijden van het veld, moet hij vaak in scoringspositie gaan komen. Afgelopen seizoen heeft hij dit al meermaals bij SC Telstar bewezen. Nu is het de taak aan Jonathan om dit bij ons RKC Waalwijk te laten zien", aldus Oversier.

Kindermans is van origine een jeugdproduct van KV Mechelen, dat hem na een paar seizoenen zag vertrekken naar Anderlecht. Na acht seizoenen in Brussel en een verhuurperiode bij Telstar meldt hij zich bij RKC. Afgelopen seizoen kwam hij tot 31 optredens in de Jupiler League, waarin hij zes keer trefzeker was.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen