ADO Den Haag kiest voor Wigt als algemeen directeur

9 juni 2015, 15:59

Jan Willem Wigt is dinsdag benoemd tot de nieuwe algemeen statutair directeur van ADO Den Haag. Na een algemene vergadering van aandeelhouders is besloten om het lid van de Raad van Commissarissen naar voren te schuiven als directeur. Dat heeft Wang Hui, de Chinese directeur van United Vansen en tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen, dinsdag bekend gemaakt. Wigt is de opvolger van de al eerder vertrokken Maarten Fontein.

Wigt stond na de breuk met Fontein al even aan het bewind bij ADO en zal nu permanent op de directeurspost blijven. "Jan Willem Wigt is gevraagd omdat hij in onze ogen de juiste man op de juiste plaats is. Als Interim-directeur heeft hij dat de afgelopen periode bewezen. De Raad van Commissarissen heeft Jan Willem Wigt daarom gevraagd of hij beschikbaar is voor de functie van Algemeen Directeur. Hij heeft daarop bevestigend geantwoord", meldt ADO op de officiële clubwebsite.

"Hij zal gezien zijn aanstelling tot Algemeen Directeur per 1 juli a.s. terugtreden uit de Raad van Commissarissen", voegt de club uit de Residentiestad toe. "Jan Willem Wigt heeft ruime bestuurlijke en management ervaring, hij kent de club door en door en staat garant voor continuïteit in de leiding van ADO Den Haag. Dat is een perfecte combinatie met het oog op de voorbereiding op het nieuwe seizoen en met het oog op de toekomst."

Eerder werd Chris Woerts in verband gebracht met de functie van directeur bij ADO.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen