Kinsbergen weg bij Ajax, adviseursrol voor La Ling

9 juni 2015, 16:13

Michael Kinsbergen, algemeen directeur bij Ajax, krijgt geen nieuw contract aangeboden. De Raad van Commissarissen (RvC) van de Amsterdamse club heeft besloten dat de op 30 juni aflopende verbintenis niet wordt verlengd.

"In de huidige omstandigheden kan niet worden voorzien in de opvolging. Eerst zal overeenstemming moeten worden bereikt over het oplossen van de problemen in en rondom het Technisch Hart en de gewenste vervolgstappen voor concretisering en uitvoering van het Plan Cruijff. Tevens zal moeten worden afgewogen welke consequenties deze oplossing heeft voor het gewenste profiel van de algemeen directeur", aldus Hans Wijers, voorzitter van de RvC, op de officiële website van Ajax.

'Tegen de achtergrond van deze gebeurtenissen' heeft de RvC van Ajax besloten per direct een strategische commissie in te stellen. Deze bestaat uit Dolf Collee en Theo van Duivenbode. "Zij zullen tot nader order extra tijd en aandacht besteden aan het ondersteunen van de bedrijfsmatige aspecten van Ajax (Collee) en de vervolgstappen bij de verdere invoering van het Plan Cruijff (Van Duivenbode)", meldt Ajax in een verklaring. Tscheu La Ling zal de nieuwe commissie ondersteunen en adviseren op het gebied van voetbaltechnische zaken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen