Begroting NAC Breda omlaag naar 8,4 miljoen euro

9 juni 2015, 18:31   Bijgewerkt: 10 juni 2015, 14:40

NAC Breda gaat komend seizoen in de Jupiler League werken met een omzetbegroting van 8,4 miljoen euro, zo is duidelijk geworden na de aandeelhoudersvergadering van afgelopen maandag. Door de degradatie uit de Eredivisie zal de Brabantse club flink moeten snijden in de kosten om financieel in balans te blijven.

"NAC streeft komend boekjaar naar een begroting die ervoor zorgt dat de club in Categorie 2 van het KNVB Financial Rating System blijft. Hiernaast ligt de focus op het creëren van een zo hoog mogelijk spelersbudget, om zodoende te kunnen strijden voor promotie naar de Eredivisie. De aandeelhouders lieten maandagavond weten bereidwillig te zijn om naar oplossingen te kijken om dit te kunnen realiseren", klinkt het op de NAC-website. Eerder op de dag werd al bekend dat de aandeelhouders acht ton in de club gaan steken.

Vanwege de degradatie moet NAC 'flink reorganiseren'. Dat noemt de club 'extra zuur' omdat het 'financieel één van de betere seizoenen uit de recente geschiedenis' heeft gedraaid. NAC verwacht over het boekjaar 2014/2015 een positief nettoresultaat te boeken. De netto-omzet overtrof met 13,3 miljoen euro 'ruimschoots de verwachtingen' in Breda. De meevaller was het gevolg van onder meer de sterke stijging van de inkomsten uit commercie en ticketing. "NAC is tevens volledig in controle over de kosten", besluit de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen