Ook Duitsland ten onder tegen Verenigde Staten

10 juni 2015, 22:47   Bijgewerkt: 10 juni 2015, 23:08

Ook Duitsland is voor eigen publiek in een oefenwedstrijd onderuit gegaan tegen de Verenigde Staten. De regerend wereldkampioen boog woensdag in het RheinEnergieStadion in Keulen met 1-2 voor de Amerikanen. De VS zegevierden afgelopen vrijdag al met 3-4 over het Nederlands elftal.

Net als in de Amsterdam ArenA knokten de VS zich terug van een achterstand. Duitsland nam binnen twaalf minuten de leiding, maar uiteindelijk stapten de bezoekers als winnaar van het veld. De Amerikaanse comeback tegen Oranje was indrukwekkender, in de laatste twintig minuten werd een 3-1 achterstand omgebogen in een 3-4 zege.

Duitsland schoot nog wel sterk uit de startblokken tegen de VS, al was de eerste kans voor de Amerikanen. Na een actie van AZ-speler Aron Jóhannsson schoot Mikkel Diskerud vanaf de rand van het strafschopgebied maar net over. Even later had Mario Götze aan de andere kant wel succes. De speler van Bayern München schoot raak op aangeven van Patrick Herrmann, die van de Amerikaanse verdedigers alle ruimte kreeg om vanaf de rechterflank naar binnen te snijden. Na ruim een half uur was er een vrije kopkans voor André Schürrle op de 2-0, maar zijn poging miste de juiste richting.

Vier minuten voor de pauze kwamen de VS op gelijke hoogte. Voormalig SC Heerenveen-speler Michael Bradley stond met een fraaie voorzet aan de basis van de 1-1. De middenvelder bezorgde de bal bij de ongedekte Diskerud en de geboren Noor joeg het leder met zijn rechtervoet, na een aanname met de borst, tegen de touwen.

Naarmate de tweede helft vorderde, begonnen de Amerikanen steeds meer aan te dringen voor een winnende treffer. Onder meer Jordan Morris en Bradley waren er dicht bij, maar toen kwamen de Duitsers er nog mee weg. Dat was in de 87ste minuut niet meer het geval bij een actie van Bobby Wood. De invaller draaide zich weg bij Shkodran Mustafi en schoot vervolgens raak van afstand. Duitsland maakte in de tijd die restte nog wel jacht op de 2-2, maar net als Oranje kon de regerend wereldkampioen een nederlaag niet meer voorkomen.

De wedstrijd tussen Duitsland en de VS in Keulen stond onder leiding van de Nederlander Danny Makkelie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen