Kluivert treurt: "We hebben de kans laten liggen"

11 juni 2015, 08:17

Voor Patrick Kluivert is het na afgelopen nacht een stukje lastiger geworden om de WK-droom te realiseren als bondscoach van Curaçao. De 38-jarige oud-international bleef met zijn ploeg steken op een 0-0 gelijkspel tegen Cuba, waardoor het over vier dagen op Cuba alles of niets zal zijn in de return. Kluivert baalt van de uitgangspositie. "We hebben de kans op een mooie uitgangspositie laten liggen."

De doelpuntloze remise in Willemstad is teleurstellend voor Kluivert en Curaçao. "Dat hier zo'n vijftienduizend mensen zaten, die zagen dat we met het voetbal op Curacao stapje voor stapje vooruit zetten, is prachtig. Maar ik had ze liever een overwinning geschonken", zegt de bondscoach in De Telegraaf. Hij zag dat zijn ploeg meer balbezit had dan de tegenstander. "Er werden helaas alleen te veel kansen om zeep geholpen."

"Zonde, want als er één ploeg had verdiend om te winnen, dan waren wij dat. Cuba speelde met tien man achter de bal en was duidelijk naar het eiland toegekomen om niet te verliezen", concludeert Kluivert, die de hoop nog niet heeft opgegeven. "Na een 0-0 in de heenwedstrijd kan het alle kanten op. En het voordeel is dat Cuba iets meer zal moeten komen. We moeten alleen uitkijken op de omschakelmomenten."

Zijn ploeg iets kwalijk nemen doet Kluivert niet. "Ze hebben er echt alles aan gedaan. De teleurstelling is nu groot, maar vanaf nu gaat het vizier op Cuba uit. Dan moeten we het in Havana maar doen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen