Roda JC gaat definitief met Kalezic de Eredivisie in

11 juni 2015, 12:22

Wat al zwaar in de lucht hing, is donderdag officieel geworden: Darije Kalezic is de nieuwe trainer van Roda JC Kerkrade. De 45-jarige coach heeft overeenstemming bereikt met de Limburgse club over een tweejarig contract. De oefenmeester, die overkomt van Jong PSV, zal zodoende tot medio 2017 aan het roer staan in het Parsktad Limburg Stadion.

Voor zijn periode bij Jong PSV was Kalezic werkzaam bij achtereenvolgens Stockport County FC, SV Zulte Waregem en De Graafschap. In 2010 wist hij met laatstgenoemde club kampioen te worden in de Jupiler League, wat hem de prijs voor beste trainer van de Eerste Divisie opleverde. Het daaropvolgende seizoen wist hij handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen met De Graafschap. Deze opdracht krijgt hij komend seizoen ook bij Roda JC, dat in de play-offs NAC Breda uitschakelde en na één seizoen dus terugkeert op het hoogste niveau van Nederland.

"Uiteraard zijn we erg blij dat we Darije voor de komende twee seizoenen hebben kunnen vastleggen", zegt algemeen directeur Wim Collard op de clubwebsite. "We hebben een aantal goede gesprekken met elkaar gevoerd en daaruit bleek al vrij snel dat hij past binnen de profielschets van Roda JC. Darije is een ervaren trainer met een goede visie over voetbal", aldus Collard.

Kalezic wordt vrijdag officieel gepresenteerd in het Parkstad Limburg Stadion.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen