Gemeente Velsen voorkomt faillissement Telstar

11 juni 2015 – Telstar hoeft zich voorlopig niet langer zorgen te maken over een naderend faillissement. De gemeenteraad van Velsen heeft ingestemd met de aankoop van de West-tribune in het stadion van de eerstedivisionist. Daarmee is het voortbestaan van Telstar niet meer in gevaar.

Gemeente Velsen voorkomt faillissement Telstar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De club heeft de tribune nodig om van de KNVB betaald voetbal te mogen blijven spelen. In de tribune zijn naast een groot aantal van de zitplekken ook alle vereiste faciliteiten aanwezig, zoals de businessclub en kleedkamers. Telstar is een van de tien clubs in het betaalde voetbal die op dit moment niet voldoet aan de financiële eisen van de voetbalbond.

Voor de aankoop is 740.000 euro nodig, waarbij de gemeente 690.000 euro wil betalen. Telstar draagt volgens het plan de resterende 50.000 euro bij. De bouwer van de West-tribune ging in 2011 failliet. Dat gebeurde net voordat de erfpachtconstructie voor de grond onder de tribune bij de notaris was gepasseerd.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd