Rapport van het Nederlands elftal tegen Letland

Ger
13 juni 2015, 12:37   Bijgewerkt: 15 juni 2015, 13:16

Voor Oranje telde vrijdagavond in Riga alleen de winst in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Aan die opdracht voldeden de manschappen van bondscoach Guus Hiddink, dankzij treffers van invaller Georginio Wijnaldum en Luciano Narsingh in de tweede helft. Op het spel van het Nederlands elftal viel opnieuw het nodige aan te merken. Tijd voor het spelersrapport van Oranje.

Jasper Cillessen: 6,5

De doelman van het Nederlands elftal hield in Riga wel heel gemakkelijk de nul. Cillessen hoefde zijn armen eigenlijk geen moment uit de mouwen te steken. Een groot verschil met de oefeninterland tegen de Verenigde Staten, toen de Ajacied volop aan het werk werd gezet en maar liefst vier treffers om zijn oren kreeg.

{image[302530][right-half][]}Gregory van der Wiel: 6

De rechtsback was in het elftal gezet vanwege zijn drang naar voren, maar in verdedigend opzicht liet hij steekjes vallen. Zo had Van der Wiel geluk dat de bal vroeg in de wedstrijd niet op de penaltystip ging nadat hij zich had laten foppen door zijn tegenstander Deniss Rakels.

Stefan de Vrij: 6,5

Afgelopen seizoen heeft de verdediger een prima stap in zijn ontwikkeling gezet bij Lazio in de Serie A. Zijn afwezigheid tegen de Verenigde Staten was dan ook een gemis voor Oranje. In Riga speelde De Vrij een behoorlijke wedstrijd, al werd het hem uiteraard ook niet heel lastig gemaakt.

Bruno Martins Indi: 6

Martins Indi kwam centraal in de defensie wat vaker in de problemen dan zijn kompaan. De verdediger van FC Porto had een sterk optreden wel kunnen gebruiken na zijn mindere wedstrijd tegen de Amerikanen. Het was bovendien onnodig dat hij na de pauze als enige Oranje-international een gele kaart incasseerde.

{image[302527][right-half][elftal ploeg]}Jetro Willems: 7,5

Samen met Sneijder en Depay vormde Willems de sterke linkerkant van Oranje. De drie werkten op de hobbelige grasmat in Riga prima samen. Veruit het meeste gevaar kwam vanaf deze flank tot stand. Zeker zonder een gevaarlijke directe tegenstander is de opkomende Willems een meerwaarde voor Oranje.

Daley Blind: 6,5

De middenvelder van Manchester United werkte tegen de Verenigde Staten geen beste wedstrijd af en ook tegen Letland viel zijn inbreng tegen. Blind, die zich geregeld ver liet terugzakken, versnelde het spel niet en verplaatste de bal bovendien te vaak breed of achteruit. Zorgde wel voor de assist bij de 0-2.

Wesley Sneijder: 7,5

In het middenrif vond Sneijder vaak de ruimte tussen de Letten en zorgde hij voor creatieve impulsen. Met een schot tegen de paal was de spelmaker na twintig minuten bovendien bijna verantwoordelijk voor de openingstreffer. Na de hervatting trof Sneijder ook nog eens de lat met een prachtige stiftbal.

{image[302517][right-half][]}Robin van Persie: 6,5

Aanvoerder Van Persie speelde tegen Letland in de rug van spits Huntelaar, maar was desondanks dreigender dan zijn collega van Schalke 04. Een doelpunt zat er niet in voor de aanvaller van Manchester United. Dat past bij zijn tegenvallende seizoen, waarin treffers schaars bleken.

Luciano Narsingh: 6,5

De vleugelspeler was vooral in de eerste helft ongelukkig met zijn keuzes. Narsingh kwam zijn tegenstanders te vaak niet voorbij en leed volop balverlies. In de tweede helft nam hij revanche door het tweede doelpunt van het Nederlands elftal voor zijn rekening te nemen, waarmee de wedstrijd was beslist.

Klaas-Jan Huntelaar: 6

Huntelaar was tegen de Verenigde Staten nog twee keer trefzeker, maar in Riga wist hij nauwelijks gevaarlijk te worden. Hij fungeerde zaterdagavond eigenlijk meer als aanspeelpunt. "En dat was niet zo bedacht", zei Huntelaar na afloop van het duel. "Soms heb je van die wedstijden dat je wat minder kansen hebt."

{image[302528][right-half][]}Memphis Depay: 7,5

Depay toonde zich de meest bedrijvige aanvaller en was ook de eerste die namens Oranje een kans kreeg. Met diverse schoten van afstand bleef hij daarna gevaarlijk, al liet de nauwkeurigheid soms te wensen over. Een speler met zijn individuele kwaliteiten is, zeker bij afwezigheid van Robben, een wapen voor Nederland.

Georginio Wijnaldum: 7,5

De PSV'er scoorde als invaller bijna met zijn eerste balcontact. De Letse keeper wist de kopbal van de middenvelder op het nippertje uit zijn doel te ranselen. Kort daarop was het alsnog raak voor Wijnaldum, die uit de draai voor de belangrijke 0-1 zorgde. Daarmee beleefde hij een zeer geslaagde avond.

Invallers Daryl Janmaat en Jeremain Lens speelden te kort voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen