Titelverdediger Uruguay begint met moeizame zege

13 juni 2015, 23:36

Uruguay heeft amper kunnen imponeren in zijn eerste wedstrijd op de Copa América. Desondanks pakte de titelverdediger wel drie punten, in het Chileense Antofagasta werd zaterdag met 1-0 gewonnen van het geïnviteerde Jamaica.

Luis Suarez ontbrak vanwege zijn schorsing voor het bijten van Giorgio Chiellini op het WK van vorig jaar nog steeds bij de Uruguayanen en zonder de oud-Ajacied ontbrak het de ploeg van bondscoach Oscar Tabarez aan creativiteit. Uiteindelijk hielp een standaardsituatie Uruguay aan de winst, Cristian Rodríguez reageerde in de zevende minuut van de tweede helft alert bij een vrije trap. In de slotfase hield keeper Fernando Muslera Uruguay nog op de been met een goede redding.

Later op de dag in groep B van de Copa América staan Argentinië en Paraguay nog tegenover elkaar.