Groep C: Oekraïne houdt aansluiting met Spanje

14 juni 2015, 20:20   Bijgewerkt: 14 juni 2015, 20:28

Het nationale elftal van Oekraïne hoeft de hoop op rechtstreekse plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk nog niet te laten varen. Het land uit Oost-Europa won zondagavond probleemloos met 3-0 van Luxemburg, waardoor het op gelijke hoogte is gekomen met Spanje. De nummer twee van Groep C komt later op de avond nog wel in actie, tegen Wit-Rusland. Dan speelt groepsleider Slowakije tegen Macedonië.

Luxemburg geldt als een voetbaldwerg en wist in de kwalificatiecyclus voor het EK tot dusver slechts één schamel puntje te sprokkelen. Hoewel het land uit de Benelux een helft lang stand wist te houden in Oekraïne, was de nietige ploeg in Kiev niet opgewassen tegen de Oost-Europeanen. Artem Kravets, Denys Harmash en Yevhen Konoplyanka zorgden voor een 3-0 overwinning op de Luxemburgers.

Oekraïne heeft nu twaalf punten verzameld in zes wedstrijden. Spanje staat ook op twaalf, maar kan met een zege op de Wit-Russen weer drie punten los komen van de Oekraïners. Slowakije, met een perfecte score de verrassende koploper in Groep G, hoopt haar leiderspositie met een goed resultaat tegen Macedonië te verstevigen.

De eerste twee landen gaan rechtstreeks naar het EK. De nummer drie kan zich ook kwalificeren. De beste van de negen nummers drie (over alle groepen) is zeker van een ticket, de overige acht landen spelen in play-offs om de laatste vier startbewijzen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen